Tuesday, April 26, 2011

"..ini pengalaman hidup."

Aku mungkin sudah terlalu selesa dengan kedudukan semasa di awal semester ini. Segalanya berjalan seperti yang dirancangkan. Malah ia menjadi lebih baik daripada apa yang dirancangkan.

Aku SENANG. Aku TENANG.


Aku serius. Memang telah dipasungkan di dalam hati bahawa aku tidak mahu mengsia-siakan perjalanan aku sekarang ini. Menyambung pelajaran. INI PERKARA SERIUS yang aku sedang lakukan. Aku tidak mahu membazir DUIT dan MASA. Jadi aku mahukan apa yang aku lakukan sekarang BERFAEDAH dan mendapat HASIL darinya. Oleh itu segalanya dilakukan dengan serius dan cermat. Aku BANGGA dengan perubahan dalam diri aku. Aku BERDIKARI dan ianya MENJADI. Walaupun sambil aku mencari nafkah diri sendiri, namun PELAJARANKU TIDAK TERGANGGU malah ia SANGAT BAIK. Segalanya dirasakan SEMPURNA dalam semester 1 ini.

AKU BANGGA DENGAN KEADAAN AKU.
AKU BANGGA DENGAN PERUBAHAN AKU.

NAMUN....
SINCE EVERTHING WAS PERFECT IN THE INITIAL, HE GIVES ME 'THIS' TO MAKE IT LESS PERFECT. BECAUSE NOTHING IS PERFECT IN THIS LIFE.

Atas KELALAIAN sendiri, aku melepaskan apa yang PENTING buat aku. Dengan KEBODOHAN sendiri aku lalai. Ianya mengenai PELAJARANKU.

YES, YOU'RE ACTUALLY WASTING YOUR TIME, IZMIR!

Entah macam mana aku boleh melepaskan FINAL EXAM aku yang SATU-SATUNYA itu. Malah ia adalah SUBJEK KEGEMARAN aku!. THEORY WRITING. Ermm.. Mungkin sudah terlalu muak memandang buku organiser, jadi lepas selesai semua tugasan dihantar, aku TOLAK KE TEPI terus organiser aku. Ye, 3 JAM KREDIT. Akan efek pointer aku!

3 JAM KREDIT! YE!! AKU TAHU TU! =(

Tapi tidak mengapalah.. Benar kata PM Said -" Tak mengapa.. Ini pengalaman hidup..". Beliau juga cuba untuk membantu aku supaya sekurang-kurangnya lulus, walaupun tidak cemerlang. Apa pun yang bakal terjadi, aku BERSERAH. Kalau gagal, maka ulanglah semula. Kalau lulus, bersyukurlah walaupun tidak berpuas hati dengan keputusannya.

"..ini pengalaman hidup.." (PM Said. 2011)

5 comments:

 1. camne leh terlepas ni izmir
  haish...nanti nex sem do better ok

  ReplyDelete
 2. itulah.. Tak boleh terlalu selesa dgn keadaan hidup.. Manja.. Thanks Reez.. btw, imy..

  ReplyDelete
 3. me too!
  cn we meet up?....need to talk to u.....bout arwah.....helmi's back in kl so thought of going to jb......

  ReplyDelete
 4. really? okay.. i'll b free by 2nd may...so up date with me then k..

  ReplyDelete