Tuesday, March 6, 2012

Gerak

"Uh, biar betul aku dapat subject ni A-?! Hahaha.."

Begitulah permulaan semester 3 aku sekarang. Usaha dan segala mengah semput aku diberi ganjaran dengan result yang diluar jangkaan. Takde la sampai dapat Dekan pun, tapi rasa puas dengan result untuk beberapa subjek itu lebih NIKMAT. Pointer tak jadi masalah untuk aku, tapi berjaya meraih kejayaan daripada apa yang telah diimpikan itu lebih MEMUASKAN dan cukup rasa manis lebar senyuman. Rasa teruja bersilang dengan kesyukuran dan terharu. Walaupun aku tahu semester ini akan lebih tough, tapi result exam semester lepas menjadi pembukaan yang baik dan memberi semangat untuk aku harungi semester 3 ni.. Ya, aku perlu kerja LEBIH keras!


"Uh, kenapa aku FAIL subject ni?! Damnnnnn!"
Haaa.. Ada jugak 'slek' dalam result semester lepas dan ia sekali gus buat aku kecewa dengan pensyarah yang sesetengahnya sekadar 'melempar dadu' ketika memberi markah kepada para pelajar. Semester lepas sememangnya perit, tapi aku tahu aku telah merangkak sehingga seluruh badan lali dengan keperitan. Aku tahu aku telah melakukan yang terbaik. So, memang aku akan fight untuk luluskan subjek yang satu-satunya 'slek' tu.




"By END OF THIS YEAR!"
Resolutions untuk tahun ni tak la banyak, tapi agak berat dan mencabar diri. Dua perkara utama yang aku target nak settlekan pada deadline iaitu akhir tahun ini, insyAllah.. Biarlah mencungap dan merangkak-rangkak lagi tapi aku akan kasi keluar peluh jantan sampai berjaya materialise resolutions tahun ni.. Aminnn..



"Please take me some where...."
Memang makan masa untuk aku capai. Nak kumpul duit lagi. Tapi semoga Tuhan murahkan rezeki aku untuk bercuti luar dari Malaysia. Bukan sebab kat negara sendiri takde tempat-tempat yang menarik, tapi sebab nak merasa alam BUDAYA BANGSA orang lain. Pengalaman hidup dalam alam orang luar tu sangat bernilai untuk aku. Bertuah siapa yang dah atau sedang merasa hidup dalam budaya luar. Bukan nak lupa diri atau lupa asal usul, tapi ini PENGALAMAN. Tak semua orang merasa pengalaman kita masing-masing, betul tak? :) Bila-bila ada rezeki dan peluang, insyAllah tak akan aku lepaskan. Ini adalah salah satu yang nak aku nikmati dalam HIDUP.





Sebutkanlah apa saja. Canangkanlah apa pun saja. Biarlah apa pun bakal menimpa, semoga Tuhan terus beri KEKUATAN untuk aku, family dan kawan-kawan. Tuhan itu kan Maha Penyayang lagi Maha Mengetahui.. ;)

2 comments:

  1. mai lah bangkok kap...banyak tempat menarik :)

    ReplyDelete
  2. ehehe..tula..1 day.. jum! ;D

    ReplyDelete