Sunday, September 5, 2010

Peluang..

Sekarang kerap aku mengeluh.. Mengeluh yang entah apa-apanya.. Tidak beralasan.. Apakah maksud semua ini?? Aku tidak faham.. Aku bukan duduk bergoyang kaki sahaja bermenung nganga.. Tetapi aku punya urusan yang memenuhi jadual seharian.. Aku mengadu kepada mereka.. BEST FRIENDS FOREVER... Mereka balas.. "Kau sunyi.. Pergilah cari buah hati.. Pengganti.."

Hehew.. Tertawa sinis mengeluh aku mendengarnya.. Aku penatlah.. Tak larat.. Malaslah!!.. Buang masa mengayat cinta.. Membina kenangan-kenangan indah yang akhirnya menyakitkan.. Senang cerita, AKU TIDAK MAHU BERMAIN DENGAN API LAGI! Takut terbakar diri.. Dah la memang terbakar, lagi rentung pula nanti.. Hehew..
Tapi bila aku renungkan semula.. Malah tatkala melihat mereka kesayanganku (BFFs) sudah mula mempunyai insan-insan baharu dalam hidup mereka, aku mula tersentak sendiri.. Perlukah aku mengikuti mereka, memberi peluang dan ruang kepada insan yang bernama pengganti??? Bahagia aku melihat mereka sedang menikmati indah asmara.. Aku tumpang bahagia sayang-sayangku...
Tetapi pada masa yang sama, aku memendam rasa.. Akan hilangkah waktu mereka untukku tatkala sudah memiliki si peneman kalbu?? Mereka nyatakan, TIDAK..... Hehew.. Aku tersenyum sinis.. Mungkin.. Mungkin benar seperti yang kamu janjikan.. Tidak mengapa sayang-sayangku.. Aku bahagia untuk kamu.. Aku sayang kau semua sayangku!!!
Aku?? Hehew.. Tidak mengapalah.. Aku masih belum bersedia.. Masih gerun.. Masih cuak untuk sesuatu yang dipanggil CINTA.. Kepada mereka yang menunggu hatiku, MAAFKAN SAYA.. JANGAN MENGHARAP.. Itu sahaja.. Sekali-sekala mungkin aku tunduk pada KESUNYIAN.. Tapi tidak mengapa.. Aku ada mereka.. BEST FRIENDS FOREVER aku..

No comments:

Post a Comment